Prijava za člane društvaFašenk v Hotinji vasi
Sobota, 13. Februar 2010

V Hotinji vasi je na pustno soboto potekala tradicionalna pustna povorka Fašenk 2010, ki je v našo vas privabila veliko pustnih skupin od blizu in daleč. Naše društvo se je predstavilo z ekološko obarvano temo pod geslom: Rešimo naš planet.

Osrednja točka naše skupine je bil modri planet, ki ga vsakodnevno smetimo z vsakovrstnimi odpadki. Ob tem se pojavlja dilema, ali lahko človek s svojim vplivom res uniči okolje ali je to nemogoče. Dilemo smo predstavili z dvema skupinama, od katerih ena brezskrbno odmetava odpadke v prepričanju, da se bo  zemlja očistila sama. Drugo skupino so predstavljali aktivisti, ki se borijo za čistejši jutri in so vztrajno odstranjevali odpadke neodgovornega dela človeštva. Naš apel je naletel na odobravanje, saj smo dobili nagrado.

Za celotno izvedbo se moramo zahvaliti našemu neutrudnemu ustvarjalcu Ivu Nemcu, ki je domiselno zasnoval našo pustno skupino. Na pustni torek smo se udeležili tudi pustne povorke v sosednjih Račah.

Miran Vodušek

Foto: Sandi Vodušek

Komentarji (0)
 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije.

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih